Das Magazine stopt

Das Magazine stopt
Uitgeverij Das Mag staakt het magazine dat de afgelopen jaren furore heeft gemaakt. De abonneeaantallen groeiden, er worden nog steeds nieuwe talenten ontdekt, maar het is tijd voor iets nieuws, vinden de makers.
 

Stoppen op je hoogtepunt

Na zeven jaar is het magazine nog steeds springlevend, maar toch ‘gaat de fik erin’. Het doel was een nieuw publiek vinden voor de schrijvers die de redactieleden goed vonden. Het magazine wist een jong publiek te bereiken, waar andere literaire tijdschriften doorgaans niet in slagen.
 
In zeven jaar groeide Das magazine uit tot het grootste literaire tijdschrift van Nederland en Vlaanderen. Een keur aan schrijvers maakte zijn debuut (Lize Spit, Frederik Willem Daem) en groeide uit tot vaste bijdragers (Joost de Vries, Daan Heerma van Voss, Jan Postma) aan het blad.
 
Das Magazine neemt afscheid met een monumentaal dubbeldik nummer: #25. Vijfentwintig geliefde Das Magazin-auteurs schrijven over één van de 25 thema’s uit de voorgaande edities — rijkelijk geïllustreerd door tien tekenaars.