NU.nl gaat regionaal- en sportnieuws verspreiden via pushberichten

NU.nl gaat regionaal- en sportnieuws verspreiden via pushberichten
Het is nu mogelijk om vanuit de app van NU.nl pushberichten te ontvangen bij groot sportnieuws of belangrijk nieuws in jouw regio. Deze nieuwe dienst is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Android, vanaf eind januari is het ook mogelijk om meldingen van groot sportnieuws te ontvangen op  iPhone of iPad.

De regionale meldingen zijn voorlopig alleen beschikbaar voor Android. De redactie van NU.nl vindt dit een belangrijke stap om NU.nl persoonlijker en relevanter voor de gebruiker te maken. Op dit moment stuurt de nieuwssite alleen pushberichten bij groot nieuws. Het bleek dat juist groot sportnieuws bij de gebruiker populair is en dat men daarover wel een notificatie zou willen.  De aankomende Olympische Spelen zijn daarvoor prima geschikt.

Regionaal nieuws
Regionaal nieuws is eveneens een belangrijk thema voor NU.nl. Op dit moment is de redactie bezig met het uitbreiden van regionale katernen. Als er iets gebeurt in Nederland waarvan de redactie van NU.nl vindt dat mensen in een bepaalde regio het onmiddellijk moeten weten, kan er op Android vanaf nu een pushbericht op locatie worden verstuurd.
Om deze meldingen te ontvangen moet de gebruiker wel zijn/haar locatie delen en aangeven dat men meldingen wil ontvangen bij belangrijk nieuws.