Het is de Kindle Fire

Het is de Kindle Fire


Amazon heeft de afgelopen tijd al meer veranderingen doorgevoerd die het bedrijf verder aan de top van online content-provider moeten brengen. Eerder deze maand sloot het licentieovereenkomsten met filmstudio Twentieth Century Fox. Daarmee heeft Amazon straks zo'n elfduizend films en tv-series beschikbaar.

Amazon bewaart e-books en andere aankopen van zijn klanten voortaan in de 'cloud'. Gebruikers kunnen ze dus van hun Kindle verwijderen om ruimte te besparen, en er toch altijd over beschikken. Wie een film pauzeert op de ene Kindle, kan die vervolgens verder bekijken vanaf een andere. Omdat het apparaat al bij aankoop is gekoppeld aan het Amazon-account van de eigenaar, zijn al diens eerdere aankopen bij de eerste ingebruikname direct beschikbaar.

Kindle
Ook de e-reader van Amazon, de Kindle, heeft nieuwe versies waaronder de Kindle Touch. Kleiner en lichter dan de gewone Kindle. De Touch heeft een aanraakscherm waarmee gebruikers bladzijden kunnen omslaan.

Daarnaast heeft Amazon de Kindle voorzien van de technologie X-Ray, die contextuele informatie biedt bij e-books. Zo kunnen lezers bijvoorbeeld woorden opzoeken in een woordenboek, of relevante artikelen van Wikipedia raadplegen.