Mizzi van der Pluijm begint Uitgeverij Pluim

Mizzi van der Pluijm begint Uitgeverij Pluim
Mizzi van der Pluijm heeft haar nieuwe uitgeverij opgericht: Uitgeverij Pluim. De nieuwe uitgeverij heeft direct een vliegende start met een aantal topauteurs die meeverhuizen van Atlas Contact.

Schrijvers als Joris Luyendijk, P.F. Thomése, Dimitri Verhulst, Hanna Bervoets, Lieke Marsman en Michel Krielaars gaan Atlas Contact verlaten en zullen vanaf nu  hun nieuwe boeken gaan publiceren bij uitgeverij Pluim. Nog voor de Boekenweek verschijnt de nieuwe roman van Thomése bij Pluim.
Bij de Kamer van Koophandel is te lezen dat de uitgeverij als doelstelling(en heeft:  "Het uitoefenen van een uitgeverij ten behoeve van de productie en verkoop van boeken en andere literaire uitgaven, audio en videoproducties alsmede deelneming in andere vennootschappen."

Van der Pluijm vertrok vorig jaar na heel wat getouwtrek bij Atlas Contact nadat zij in een conflict terecht was gekomen met de holding VBK. Een poging om via een management buy out Atlas Contact te kopen mislukte, waarna Van der Pluijm besloot haar eigen weg te gaan.