FD en BNR lanceren dagelijkse nieuwspodcast

FD en BNR lanceren dagelijkse nieuwspodcast
Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio lanceren vanaf vandaag elke werkdag een nieuwspodcast. Onder de titel Newsroom praten de journalisten en specialisten op de redactie over de nieuwsverhalen van de dag.

Vanaf het middaguur is Newsroom te beluisteren via iTunes, Spotify, de BNR-app en FD.nl. De host van Newsroom is de ervaren journalist en radiomaker Roos Abelman: "Er is altijd zoveel energie hier op de redactie. Dit gebouw bruist. Alles staat in het teken van hoogwaardige journalistiek. Ik heb ontzettend veel zin om die verhalen te delen met de luisteraar en ze tegelijkertijd te laten voelen hoe het er aan toe gaat hier op de redactievloer aan het Prins Bernhardplein”.

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich: "Het was onze langgekoesterde wens om een dagelijkse nieuwspodcast te maken die inhoudelijk echt iets te bieden heeft. Vandaar dat ik enorm blij ben met de samenwerking met de specialisten van het FD. Newsroom past in de strategie van BNR om goede informatie zo veel mogelijk on demand beschikbaar te maken. Het wordt dan ook het vlaggenschip van ons omvangrijke podcast-project."

Voor BNR is het starten van de podcast ‘Newsroom’ een logische stap. Het afgelopen jaar werd al veel in podcasting geïnvesteerd met het opzetten van het BNR Expert Podcast Netwerk, een netwerk van nichepodcasts van diverse makers. De podcast Newsroom wordt niet op radio uitgezonden, maar speciaal geproduceerd om on demand te beluisteren.
Newsroom is beschikbaar via iTunes, Spotify en de BNR-app. Daarnaast is de podcast te beluisteren via de homepage van FD.nl en zal er aandacht worden besteed aan de podcast in de FD nieuwsbrieven.

FD-hoofdredacteur Jan Bonjer: "Dankzij de audio-expertise van BNR kunnen we de onlinejournalistiek van het FD verder laten groeien. Het is voor onze gebruikers van groot belang dat er meer mogelijkheden ontstaan om de relevante inhoud van het FD op verschillende praktische en tijdsefficiënte manieren tot zich te nemen. De dagelijkse nieuwspodcast met BNR past perfect in onze strategie."