Boekverkopersbond presenteert opvolger Van Everdingen

Boekverkopersbond presenteert opvolger Van Everdingen
Anne Schroën wordt met ingang van 1 januari 2018 aangesteld als interim-directeur van de KBb.  Het bestuur is verheugd met de snelle aanstelling van Anne Schroën als opvolger van Michael van Everdingen.

Anne Schroën is geen onbekende binnen de boekenbranche. Zij heeft sinds 2011 diverse directiefuncties bekleed binnen WPG, bij de uitgeverijen De Bezige Bij en A.W. Bruna. 
Daarvoor was zij o.a. werkzaam voor de uitgeverijen Contact, Atlas en J.M. Meulenhoff. Zij begon haar carrière in de branche bij boekhandel Scheltema en de CPNB.
Afgelopen jaar was zij verantwoordelijk voor strategie en beleid van de productgroep boeken binnen winkelketen Bruna. 
Anne Schroën over haar nieuwe functie: "De retail staat niet stil. Bij de KBb ligt een aantal pittige dossiers die voor de leden van groot belang zijn. 
Het is cruciaal dat de KBb als onafhankelijk orgaan waarbij collectiviteit hoog in het vaandel staat, haar positie binnen de boekenbranche én in politiek Den Haag versterkt. Ik acht het een voorrecht om een bijdrage te kunnen leveren aan deze organisatie en haar leden.  In mijn werk bij uitgevers en bij Bruna heb ik fysieke en online boekverkopers leren kennen als bevlogen ondernemers."