Time Inc gaat over in andere handen

Time Inc gaat over in andere handen
Een opmerkelijke overname in de USA: Time Inc wordt overgenomen door concurrent Meredith. Een overname met een politiek randje.

Het Amerikaanse mediabedrijf Meredith gaat branchegenoot Time Inc inlijven. Meredith maakte zondag bekend een deal te hebben bereikt waarmee 1,84 miljard dollar is gemoeid. De deal wordt gesteund door broers Charles en David Koch die garant staan voor 650 miljoen dollar.

Time Inc is uitgever van bladen als Time, Fortune, Sports Illustrated en People en wilde begin dit jaar in gesprek over een fusie. Meredith is onder meer eigenaar van diverse tv-stations en bladen als Better Homes and Gardens en Allrecipes.

In de Volkskrant van 28 november wordt het rijk van de broers Koch beschreven. De broers staan bekend om hun conservatieve en vooral libertaire opvattingen. De twee zijn raskapitalisten die zweren bij de vrije markt: zo min mogelijk belastingen en zo min mogelijk overheid. De Kochs staan echter ook bekend om hun uitgebreide netwerk in conservatief en rijk Amerika. Men gaat er vanuit dat een groot aantal sleutelfiguren in het kabinet van Trump hun plaats te danken hebben aan het 'geregel' door de broers die geen fan zijn van Trump, maar wel een dikke vinger in de pap willen hebben.

Waarom zij met zo'n grote investering ingestapt zijn bij Time is niet duidelijk. De officiële reactie is dat Koch Industries een 'passieve investering' heeft gedaan, zoals een bank dat zou doen. Anderen zijn er niet gerust op: de Kochs zouden hiermee wel eens hun 'eigen mediamegafoon' kunnen creëren om daarmee meningen die zij willen zien een groter podium te geven.

Het VK-artikel is hier te lezen (registratie verplicht)