Henk Pröpper tijdelijk directeur CPNB

Henk Pröpper tijdelijk directeur CPNB
Henk Pröpper wordt interim-directeur van het CPNB nu directeur Eppo van Nispen heeft aangekondigd dat hij vertrekt. Pröpper zal voor een periode van ongeveer een half jaar aan de slag gaan bij de CPNB.

Bestuursvoorzitter van de stichting CPNB Geneviève Waldmann: “Het bestuur van CPNB is verheugd met de aanstelling van Henk Pröpper als interim directeur. Henk heeft ruime ervaring met vergelijkbare organisaties als de CPNB en heeft goede relaties met de brancheorganisaties en auteurs. Met de komst van Henk Pröpper kan de CPNB de komende tijd op volle kracht verder met alle campagnes voor 2018.” Het bestuur van de CPNB start een sollicitatieprocedure om een nieuwe directeur te werven en neemt de tijd om zeer zorgvuldig tot een goede keuze te komen. 

Henk Pröpper

In 1998 werd Pröpper directeur van het Institut Néerlandais in Parijs. Daarna was hij achtereenvolgens directeur van het Nederlands Letterenfonds en De Bezige Bij. Hij werd in 2013 ook voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Sinds 2017 bestiert hij zijn eigen bureau: Pröpper Advies, waarmee hij voor overheden en culturele instellingen en uitgeverijen werkt.