Sander Blom uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact

Sander Blom uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact

Sander Blom is per direct benoemd tot tot uitgever Nederlandse fictie bij Atlas Contact. Dat meldt de uitgeverij in een persbericht.  Blom was tot nu toe hoofdredacteur Nederlandse literatuur bij dezelfde uitgeverij.

Blom werkte eerder bij Bert Bakker, De Bezige Bij, Contact, Prometheus en Querido. In 2008 trad hij opnieuw in dienst bij Contact.

Sander Blom: ‘Van die dertig jaar dat ik werkzaam ben in het boekenvak, heb ik meer dan de helft samengewerkt met Mizzi van der Pluijm. Nu aan die samenwerking een einde is gekomen treed ik in haar voetsporen bij Atlas Contact. Als uitgever van Nederlandse fictie stel ik me ten doel onze ideeën na te blijven streven, gericht op inhoud, kwaliteit en auteursbegeleiding in de ruimste zin, ik ambieer een redigerende uitgever te zijn. Ik verheug me zeer op de toekomst.’

Chris Herschdorfer, directeur-uitgever Atlas Contact over deze benoeming: ‘Ik heb groot vertrouwen in het literaire instinct en de kwaliteiten van Sander in zijn nieuwe de rol van uitgever Nederlandse fictie. We zetten met deze benoeming de rijke traditie van Atlas Contact voort.' 



 

Reacties

Dit artikel spreekt mij aan. Komt op mij over als de juiste man op de juiste plek. Ook Sanders bijdrage in Schrijven Magazine sprak mij direct aan.
Als ik zover ben, neem ik graag contact met hem op. Nog een paar maanden, dan durf ik het aan. In de tussentijd wens ik Sander plezier in zijn werk.

Geplaatst door Frank Italiaander op 14 juni 2021 om 14:26

Laatste nieuws