Debuutroman mét eigen soundtrack én iPhone-app

Debuutroman mét eigen soundtrack én iPhone-app


Het boek
Arie-Wubbo, de doorgaans nuchtere uitvinder van de lepel waar geen saus aan blijft plakken: zo lang hij zich kan heugen, loopt hij al rond met een knoop in zijn maag. Op een goede dag is hij het zat. Hij gaat naar een psycholoog en zij raadt hem aan om meer tijd in zijn leven te maken voor leuke dingen. Hij ruilt zijn gloednieuwe Audi voor een meisje met één been en zijn huis voor een huifkar met een paard waarvan hij denkt dat het kan praten. Wat volgt is een reis vol bizarre ontmoetingen en ervaringen die Arie-Wubbo nooit voor mogelijk had gehouden.

Soundtrack
Arie-Wubbo: the soundtrack klinkt werelds, met invloeden van indie, country en folk. Joep van Son en Jelle van Veenen weten het gevoel van het boek op een bijzondere manier te vertalen. Van Son en Van Veenen experimenteren met hakkelende drum computers, meerstemmige zangpartijen en kunstmatige violen. Dat ze zich hebben laten inspireren door John Lennon en Bob Dylan, is vooral terug te horen in de rustige nummers. De soundtrack staat inmiddels op 3FM’s Luisterpaal en wordt daar gewaardeerd met vier sterren en staat op nummer 1 in het lijstje 'Best gewaardeerd'.

App en cd
Het boek en de muziek verschijnen in een versie met cd en daarnaast is er een iPhone app waarop tekst en geluid digitaal samensmelten. Eerder werden er apps gelanceerd door auteurs (Heleen van Rooyen, Arnon Grunberg, Joost Zwagerman etc.) maar niet eerder in combinatie met muziek. Zo gaat Arie-Wubbo niet alleen naar het eind van de wereld, maar ontgint hij ook nieuwe literaire, digitale gronden.