ThiemeMeulenhoff biedt studieboeken voor het MBO aan op de iPad

ThiemeMeulenhoff biedt studieboeken voor het MBO aan op de iPad
ThiemeMeulenhoff wil haar lesmateriaal ook voor deze vormen van onderwijs geschikt maken. De iPad applicatie 'Schooltas' is een start op weg naar nieuwe manieren van online leren.

Pdf-reader met sociale functionaliteiten
'Schooltas' is een uitgebreide pdf-reader waar een aantal sociale functionaliteiten aan zijn toegevoegd die de lesstof verrijken en persoonlijk maken voor de leerling. Met behulp van prikkers kunnen leerlingen hun digitale studieboek aanvullen met aantekeningen, links naar video’s en persoonlijke opmerkingen en deze informatie ook delen met andere leerlingen. Aangezien 'Schooltas' minimaal ingrijpt in de onderwijssituatie in de klas en veel overeenkomsten heeft met het papieren boek, wordt het goed ontvangen door docenten. ThiemeMeulenhoff ontwikkelt Schooltas bovendien op basis van co-creatie; samen met de scholen wordt de applicatie doorontwikkeld met gebruikers.

Schooltas voor voortgezet onderwijs
Begin 2011 heeft ThiemeMeulenhoff de applicatie 'Schooltas' geïntroduceerd in het voortgezet onderwijs. Inmiddels kan de uitgever 90 procent van zijn lesmateriaal via 'Schooltas' aanbieden en werken er al verschillende scholen met 'Schooltas' in het voortgezet onderwijs.

Schooltas nu ook voor het mbo
ThiemeMeulenhoff is een belangrijke leverancier van lesmateriaal in het mbo en heeft met een groot aantal regionale opleidingscentra samenwerkingsverbanden voor de ontwikkeling van haar lesmateriaal. Op dit moment zijn er 5 titels uit de mbo-fondsen techniek, talen, zorg en welzijn toegevoegd aan Schooltas. Ad in den Haak, uitgeefmanager beroepsonderwijs: "leerlingen in het mbo bereiden zich voor op een toekomstig beroep en zijn gewend om op de computer en op de iPad te werken, het is dan ook een logische stap dat wij ons lesmateriaal ook geschikt maken voor tabletonderwijs zodat wij scholen kunnen faciliteren met goed lesmateriaal". Het is de bedoeling dat de komende maanden diverse pilots starten met 'Schooltas' op een aantal ROC’s, waarbij de ROC’s zelf kunnen aangeven met welk lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff ze willen werken op de iPad.