De Persgroep breidt TV en Radio bezit uit

De Persgroep breidt TV en Radio bezit uit
De Persgroep heeft in België zijn belang van 50% in MEDIALAAN (de televisiezenders VTM, Q2, Vitaya, CAZ, de radiozenders Qmusic en Joe, Mobile Vikings, enz.) opgehoogd tot 100% door de overname van de aandelen van Roularta Media Group.

Daar tegenover staat dat  Roularta de helft van de aandelen van Mediafin koopt die de Persgroep in portefeuille heeft. Mediafin is de uitgever van de zakelijke media De Tijd en L’Echo.

Christian Van Thillo, CEO van de Persgroep: "De Persgroep is in België voornamelijk actief in media voor een breed publiek. De uitbreiding van de deelneming in MEDIALAAN is van strategische waarde voor onze onderneming. We willen onze positie in de digitale markt substantieel versterken om hier te kunnen concurreren met de ‘tech-giants’ die deze markt domineren. De sterke audiovisuele marktpositie en expertise van MEDIALAAN zullen daar zeker aan bijdragen. We nemen anderzijds afscheid van Mediafin dat we samen met de groep Rossel hebben uitgebouwd tot een multimediaal publishing bedrijf met prachtige titels en een zeer succesvolle digitale strategie. Door deze transactie blijft Mediafin in handen van sterke lokale aandeelhouders die de onderneming verder kunnen uitbouwen."