Nieuwe Bijbelvertaling nu ook verkrijgbaar in Nederlandstalige App

Nieuwe Bijbelvertaling nu ook verkrijgbaar in Nederlandstalige App


Nieuwe techniek
De basis-app van Pomegranate kost € 1,59, inclusief de King James Bijbelvertaling. De Nieuwe Bijbelvertaling kan vervolgens in de winkel (inapp-shop) van Pomegranate worden aangeschaft voor €14,99. Dat is de helft goedkoper dan de NBV in boekvorm. Geïnteresseerden kunnen ook andere vertalingen kopen, zowel moderne als klassieke Bijbelvertalingen. Via een speciaal hiervoor ontwikkeld systeem kan de gebruiker in de Bijbel lezen, zoeken en studeren. Geselecteerde andere vertalingen lopen direct mee zodat vergelijken gemakkelijk is. Pomegranate geeft de mogelijkheid om zes vertalingen tegelijk te lezen. Zoeken kan ook in zes vertalingen tegelijk, evenals het maken van aantekeningen.

Vertalingen
Pomegranate wordt continue uitgebreid met extra Bijbelvertalingen. Naast De Nieuwe Bijbelvertaling (2004) zijn op dit moment ook de Groot Nieuws Bijbel (1983/1996) en de NBG-vertaling uit 1951 beschikbaar. Eind oktober volgen de Herziene Statenvertaling (2010), de Willibrordvertaling (1975/1995) en Het Boek (1988/2008). Deze vertalingen worden in hun meest recente versie gepubliceerd. Van de buitenlandse talen zijn er reeds Russische, Deense, Duitse, Noorse en Engelse vertalingen beschikbaar. Later dit najaar volgen de bronteksten van de Bijbel: het Hebreeuwse Oude Testament en het Griekse Nieuwe Testament. Ook verschijnen dit jaar nog meerdere vertalingen in het Frans, Spaans en Portugees, waaronder protestantse, katholieke en oecumenische vertalingen.

Uitbreidingen
In 2012 wordt Pomegranate verder uitgebouwd met een aanbod van extra materiaal rondom de Bijbeltekst: dwarsverwijzingen, foto’s, filmpjes, achtergrondinformatie en leesroosters. Ook worden de talloze mogelijkheden van het delen via sociale media toegevoegd. Vóór het eind van dit kalenderjaar komt de app bovendien beschikbaar voor iPhone en iPod touch, in een omgeving die volledig is aangepast aan een ander formaat beeldscherm. In 2012 is de app ook verkrijgbaar voor Android-apparaten. Meer informatie is te vinden op de website http://www.bijbelgenootschap.nl/pomegranate. De Nederlandse versie van de app is te volgen via http://twitter.com/Bijbelapp.