Ravensburger en Sweek ontdekken talent via mobile & social schrijfwedstrijd

Ravensburger en Sweek ontdekken talent via mobile & social schrijfwedstrijd
Sweek en Ravensburger hebben de eerste winnaar van de #SchreibMitRavensburger, een Young Adult schrijfwedstrijd, bekend gemaakt. De Zwitserse Samira Bosshard is tot winnaar uitgeroepen, nadat ze zowel de Sweek community en de vakjury had geimponeerd.

De schrijfwedstrijd richtte zich op originele Young Adult verhalen van tenminste 50.000 woorden, in het Duits. Deelnemers plaatsten vanaf het begin hun bijdrage –  hoofdstuk-per-hoofdstuk – op Sweek, zodat de Sweek community de verhalen direct kon lezen, maar ook kon liken, kon delen via social media, kon volgen en van feedback kon voorzien. De community bepaalde uiteindelijk vijf van de zes finalisten. De vakjury bepaalde de shortlist en de uiteindelijke winnaar. Finaliste Katja Hemkentokrax: "Het was super leuk om via Sweek met de andere schrijvers contact te hebben en de feedback die ik kreeg van schrijvers en lezers was zeer motiverend."
 
Uitgeefcontract voor Samira Bosshard
Samira Bosshard, een zestien-jarige Zwitserse won met haar Young Adult roman ‘The Shadow of a Fire’. De vakjury bestond uit 5 uitgeefprofessionals uit de Duitse uitgeefwereld. Commentaar van de jury: “De wijze waarop Samira ons ‘in het verhaal trok’, vasthield en tot het laatst toe koortsachtig in spanning hield, betekende dat zij het verdient te winnen. Een groot compliment overigens aan de andere twee finalisten, Katja Hemkentokrax and Fenke Langer: het lag dicht bij elkaarl”. Winnares Samira: "Dit is de beste dag uit mijn leven! Ik zie ernaar uit om mijn boek bij Ravensburger te publiceren."
 
Schrijfwedstrijd 'nieuwe stijl' is succesvol
Sabine van der Plas, co-founder van Sweek: "De resultaten van de wedstrijd ontstegen onze verwachtingen. Er waren meer dan 130 deelnemers (variërend van 14 tot 29 jaar), meer dan vijf miljoen woorden zijn er geschreven en deelnemende verhalen zijn meer dan 20.000 keer gelezen".
Dr. Anuschka Albertz, Uitgever bij Ravensburger: "De creativiteit van de verhalen, de hoge mate van interactie en de rol van de community hebben ons positief verrast: dit is een uitstekende manier om talent te ontdekken". 
 
Meer Sweek schrijfwedstrijden          
Sweek organiseert veel schrijfwedstrijden, variërend van wereldwijd tot specifiek voor een land, van microfictie tot volledige boeken. Sabine: "Alle competities zijn zeer dynamisch, zowel op Sweek als op social media. Mensen informeren en enthousiasmeren elkaar op social media, lezers geven feedback gedurende het verhaal en schrijvers ondersteunen elkaar tijdens het schrijven. Een fantastisch samenspel. Uitgevers die op zoek zijn naar nieuw talent zijn welkom om met ons samen te werken"
    
Sinds de lancering van Sweek in Oktober 2016, heeft Sweek meer dan 200.000 gebruikers mogen verwelkomen, zijn er in totaal meer dan 50.000 verhalen gepubliceerd, zijn verhalen miljoenen keren gelezen en is er een enorme sociale activiteit op Sweek (liking, sharing, following, commenting). Sabine: "Deze groei overstijgt onze stoutste verwachtingen, het is duidelijk dat mobile lezen en schrijven in trek is. We kijken uit naar de volgende mijlpalen".