Noordhoff en BUKU gaan samen studieboeken streamen

Noordhoff en BUKU gaan samen studieboeken streamen
Noordhoff Uitgevers gaat een deel van haar hbo fonds aanbieden via de nieuwe streamingdienst BUKU. Noordhoff en BUKU willen met deze nieuwe mogelijkheid voor studenten om altijd en overal over hun studieboeken te beschikken, een bijdrage leveren aan meer studiesucces in het hoger onderwijs.
 
Noordhoff Uitgevers is voortdurend op zoek naar mogelijkheden voor vernieuwing en waardevolle innovaties voor het onderwijs. Naast lesboeken biedt de uitgever in het basis- en voortgezet onderwijs lesmateriaal via online leeromgevingen aan en ook in het hoger onderwijs wordt steeds meer ingezet op digitale content. Veel scholen en studenten kiezen voor blended learning, waarbij het leren en studeren bestaat uit een mix van papier en digitale content.
 
Noordhoff beschikt over een breed, hoogwaardig fonds voor hbo studenten. De uitgever ziet bij studenten een sterk groeiende vraag naar flexibiliteit in het aanschaffen en gebruik van studiemateriaal, aansluitend bij de maatschappelijke trend om steeds vaker te betalen voor gebruik in plaats van bezit. De uitgeverij ziet voor deze studenten in een streaming platform voor studieboeken een uitgelezen kans.
 
BUKU biedt met haar platform de mogelijkheid aan studenten om met een handige, gebruiksvriendelijke applicatie voor een vast bedrag per maand altijd en overal – op laptop, tablet en smartphone - over studieboeken te beschikken De vergelijking met Spotify is snel gemaakt: onbeperkt studiemateriaal kunnen gebruiken voor een vaste prijs per maand. ‘Leer zoveel je wilt’ is dan ook het credo van BUKU.
 
Extra vakken volgen, van studie switchen, over de juiste druk beschikken: dit is allemaal mogelijk met BUKU. Net als in boeken kunnen studenten aantekeningen maken en teksten arceren. Maar zij kunnen in de applicatie ook hun eigen voorkeuren instellen: lettertype, lettergrootte, dag stand/nacht stand en tekst- en achtergrondkleur. Er is ook een speciaal font voor studenten die dyslectisch zijn. Daarnaast heeft de applicatie een zoekfunctie en de mogelijkheid om op linkjes in de tekst te klikken die naar een filmpje of website doorlinken.
 
Studenten kunnen in het nu startende collegejaar direct gebruik maken van dit nieuwe platform. Zij betalen een vast bedrag per maand, voor docenten is het gebruik van BUKU gratis.
 Afhankelijk van de eerste resultaten zullen BUKU en Noordhoff de samenwerking mogelijk intensiveren en zal meer Noordhoff-content via BUKU beschikbaar komen.