Stichting Democratie en Media steunt The Correspondent

Stichting Democratie en Media steunt The Correspondent
In maart kondigde De Correspondent aan dat er een Engelstalige versie zou moeten komen: The Correspondent. Die internationale zuster zal net als De Correspondent mogelijk gemaakt worden door ledenfinanciering. Om een internationale ledencampagne op te zetten is geld nodig, en daar zorgt Stichting Democratie en Media nu voor.

Stichting Democratie en Media (SDM) is een onafhankelijk fonds zonder winstoogmerk, dat in is 1944 voortgekomen uit verzetskrant Het Parool.

De hulp bestaat uit een investering van 300.000 euro en een converteerbare lening van eveneens 300.000 euro. In ruil daarvoor krijgt SDM een belang van 5 procent en een prioriteitsaandeel, waarmee het fonds de principes achter het platform kan bewaken als The Correspondent later met ledenfinanciering is gelanceerd. Die rol vervult SDM ook al vier jaar bij De Correspondent. We zijn heel blij dat we die samenwerking nu ook wereldwijd kunnen voortzetten.

SDM-directeur Nienke Venema: ‘SDM wil onafhankelijke journalistiek mogelijk maken, zowel nu als in de toekomst. Vernieuwing is daarbij onmisbaar. Het succes van De Correspondent laat zien hoe belangrijk het is om te durven investeren in innovatieve ideeën en experimenten. We hebben vertrouwen in het team achter De Correspondent en kijken uit naar de resultaten van deze internationale expeditie.’