​Boekensite Hebban start project ‘Lezen voor de lijst’

​Boekensite Hebban start project ‘Lezen voor de lijst’
Lezerscommunity Hebban.nl trapt vandaag af met het leesbevorderingsproject ‘Lezen voor de Lijst’. Met dit project, gericht op scholieren, worden er onder het motto 'Maak verplicht lezen leuk' allerlei online activiteiten georganiseerd om jongeren uit te dagen om op een leuke manier met lezen voor school om te gaan.

Op Lezeb voor de Lijst wordt blijvende aandacht besteed aan de ‘verplichte leeslijst’ en komen de betrokkenen aan het woord over de verplichte leeskost en de invulling van de lijst. Samen met docenten, auteurs, uitgevers en lezers worden alternatieve leeslijsten bedacht en speciaal voor scholieren wordt er een ‘Lezen voor de lijst’ Reading Challenge georganiseerd.

Hebban-redacteur Lindy de Jong: ‘Al vanaf de start van Hebban, drie jaar geleden, besteden we aandacht aan literatuur voor jongeren, maar dan vooral aan boeken in de categorie Young Adult. Met het ‘Lezen voor de Lijst’-project willen we jonge lezers inspireren tot het lezen voor school en er vooral voor zorgen dat ze niet vastlopen op die verplichting om te lezen. We horen vrij vaak dat de verplichte leeslijst een belangrijke oorzaak is van het verliezen van leeslust. We hopen hiermee ons steentje bij te dragen zodat jongeren lezen wel leuk gaan of blijven vinden.’

De speciale homepage voor ‘Lezen voor de lijst’ is vanaf vandaag online