De soap rond VBK: de aandelen

De soap rond VBK: de aandelen
VBK heeft het plan om de aandelenstructuur aan te passen laten varen. De druk van het protest was te groot.

Het plan had als inzet meerdere aandeelhouders aan te stellen. Personeel en management zouden met 26 procent de grootste aandeelhouder worden. Op dit moment hebben zijn 51% terwijl de overige 49% in handen is van ING. Boudewijn Jansen, oprichter en directeur van Bookchoice zou samen met zijn compagnon Erik Jan Vlek  een flink percentage aandelen in handen krijgen, samen meer dan de 26% die personeel en management zou hebben. De aandelen zouden de prijs zijn voor de overname van Bookchoice.

Door die opzet is nu een streep gezet. Met 51% behouden personeel en management de controle. Maar tegelijkertijd wil VBK de digitale toekomst niet uitsluiten. De eerste stap is de acquisitie van Bookchoice BV. "We zitten in een afrondende fase om nieuwe aandeelhouders aan te trekken in plaats van het 49 procent aandeel van ING. De beoogde aandeelhouders zijn Walvis Participaties, Boudewijn Jansen en Erik Jan Vlek."

Daarnaast blijft er  overleg plaats vinden met de schrijvers van Atlas Contact. Dat overleg verloopt volgens VBK op constructieve basis.