Boek.be re-organiseert: terug naar ieder voor zich

Boek.be re-organiseert: terug naar ieder voor zich
Het leek zo mooi, een overkoepelende organisatie waarin alle partijen, boekverkopers & uitgevers, samenwerken. De praktijk bleek weerbarstiger. De Vlaamse organisatie Boek.be re-organiseert en keert terug naar separate belangenverenigingen.

Sinds begin 2017 werkt het Huis van het Boek vanuit een 'de omgekeerde dynamiek' met GAU (Algemene uitgevers) , GEWU (educatieve en wetenschappelijke uitgevers) en VVB (boekverkopers) als separate beleidsbepalende verenigingen aan de belangen van uitgevers en boekverkopers in Vlaanderen.

Nu dat herstructureringsproces - door algemeen directeur André Vandorpe geïmplementeerd - voorspoedig is afgerond, wordt zijn positie feitelijk overbodig en zal hij de orgainisatie dan ook gaan verlaten..

De lopende projecten, zoals bijv. de Boekenbeurs, worden gewoon verder georganiseerd. De interne organisatie wordt in samenspraak met het personeel, het dagelijks bestuur van Boek.be en de verantwoordelijken van de 3 bonden verder uitgetekend en zal in de komende weken worden gecommuniceerd.