De soap rond VBK

De soap rond VBK
De soap rond TMG is net ten einde, maar gelukkig is er een nieuw vervolgverhaal: VBK. Wat minder sappig misschien en wat minder urgent, maar niet minder spannend.

Wat begon met het plotselinge vertrek van Mizzi van der Pluijm naar DasMag, kreeg een vervolg met stakende auteurs en een brief van CEO Wiet de Bruijn waarin de situatie werd uitgelegd. Daarin kondigde hij al aan dat er wijziging in strategie besproken is waarbij de 49% aandelen van de ING over gaan in andere handen. ING wil investeren in andere sectoren, dus is VBK op zoek naar nieuwe investeerders/aandeelhouders. Eén van de kandidaten waar De Bruijn ook al naar verwees is de oprichter van Bookchoice, voorheen Elly's Choice, Boudewijn Jansen.

Jansen verdiende zijn kapitaal met cadeaubonnen en was één van de bedenkers van het platform voor digitaal lezen Elly's Choice. Naast Jansen is VBK nog op zoek naar twee 'substantiële' investeerders, zo laat De Bruijn weten aan NRC.

De brief van De Bruijn aan de stakende schrijvers werd niet door alle auteurs even positief ontvangen. L.H. Wiener stuurde een reactie terug via de website Tzum die er niet om loog: hij eindigt zijn column met de groet 'Val dood'. De Bruijn vertelt in NRC dat een dergelijke reactie niet in de koude kleren gaat zitten.
De brief van De Bruijn en de ongezouten reactie van Wiener zijn hier te lezen