Booqees biedt offline abonnement

Booqees biedt offline abonnement
De online kinderboekenbieb Booqees biedt een abonnement aan waarmee ook offline kan worden gelezen.

"Uit eigen onderzoek blijkt dat 76% van onze leden offline wil lezen," aldus Pieter Havermans, mede-oprichter van Booqees. "Je kunt dus wel zeggen dat er grote behoefte is aan Booqees Plus".

Met een abonnement kan een heel gezin – met of zonder internetverbinding – zo’n 1.100 populaire kinderboeken lezen. De abonnees van Booqees gaven aan voornamelijk op de achterbank te willen lezen. Ook de (buitenlandse) vakantiebestemming is een favoriete offline leeslocatie. "Dat zijn ook precies de momenten waarop mijn eigen kinderen buitenshuis lezen," vertelt Pieter. "Je kunt op weg naar de camping natuurlijk een filmpje aanzetten, maar het is wel zo leuk om af te wisselen met een fijn leesboek."

Lezen in de zomervakantie is voor kinderen niet alleen leuk, maar ook belangrijk om hun leesniveau op peil te houden. Leerkrachten merken dat hun leerlingen na de zomervakantie soms tot wel twee avi-niveaus achteruit zijn gegaan. Kinderen die regelmatig lezen – online of offline – hebben na de vakantie geen last van terugval.