KLM gidst reizigers door Amsterdam

KLM gidst reizigers door Amsterdam
Passagiers die in september Amsterdam bezoeken kunnen bij de KLM een Care Tag bestellen. Dit intelligente bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over de stad, gebaseerd op de plek waar ze zich op dat moment bevinden. De tag is speciaal ontwikkeld voor KLM en bevat een offline GPS-module en een luidspreker.

Bezoekers van de hoofdstad krijgen locatiegeboden toeristische tips van de tag, ingesproken door de crew van de KLM. De Care Tag is eenvoudig aan bagage of kleding te bevestigen en bevat honderden praktische tips in Amsterdam. Niet alleen de standaard toeristische bezienswaardigheden en culinaire hotspots, maar ook handige kennis, zoals welke kruispunten het drukst zijn, waar je het beste je fiets kunt stallen en hoe je hem goed op slot zet, en waar je op je hoede moet zijn voor zakkenrollers.
 
Met de tag wil luchtvaartmaatschappij de service van de bemanning uitbreiden: niet alleen meer in het vliegtuig en op de luchthaven, maar ook daarbuiten.

Beperkte beschikbaarheid

De KLM Care Tag kan alleen in september gratis besteld worden online voor passagiers die naar Amsterdam reizen. Passagiers met een geldig ticket kunnen de Care Tag eenvoudig bestellen, maar beschikbaarheid is beperkt. De eerste batch Care Tags zal alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar later dit jaar zal de Care Tag ook uitgebracht worden in het Chinees, Portugees, Duits en Russisch.