Voetbal International moet re-organiseren

Voetbal International moet re-organiseren
Voetbal International moet gaan re-organiseren wegens tegenvallende resultaten. Vijf van de zestig medewerkers gaan hun baan verliezen. Dat heeft uitgever WPG gemeld.

Het betreft functies in de redactionele hoek, vormgeving en videoproductie. Het voltallige team heeft dit vandaag te horen gekregen. De Ondernemingsraad stemde eerder deze week in met de reorganisatie.
 
Het besluit is een gevolg van tegenvallende resultaten veroorzaakt door een teruglopende markt en daling in abonnees en losse verkoop. Er is dit jaar geïnvesteerd in het nieuwe platform met nieuwe functionaliteiten waarmee VI weer voorop loopt in de voetbal- en mediawereld. Het duurt echter nog even voordat dit rendeert en het rendement van het tijdschrift kan deze investering niet snel genoeg opvangen. Met deze beslissing is het de bedoeling dat VI wendbaarder wordt om zo in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de toekomst. Daarbij moet er gefocust worden op efficiency en gestuurd op kosten.
 
De medewerkers om wie het gaat zijn vanochtend persoonlijk geïnformeerd. Er ligt een sociaal plan dat overeen is gekomen tussen de COR en de WPG-directie.