Vragen over de AVG?

Vragen over de AVG?
Over ruim een jaar wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat is een Europese regeling waarin bepaald is hoe organisaties moeten omgaan met persoonsgegevens. Deze regels wijken nogal af van de huidige regels, dus is het van belang om op tijd te inventariseren of de huidige omgang met gegevens volgend jaar nog toegestaan is.

In de AVG gaat het zowel om de gegevens die mensen zelf afgeven als gegevens die door automatische systemen worden verzameld. Er staan regels in over het verzamelen, bewerken, bewaren, delen, inzien en verwijderen van gegevens. In het komende nummer van inct.magazine staat een uitgebreid artikel over de AVG.
 
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) helpt organisaties bij het voorbereiden op de nieuwe situatie, onder meer door tijdens het telefonisch spreekuur vragen te beantwoorden over de AVG.

De AP roept organisaties en burgers op hun vragen over de nieuwe privacyregels te blijven stellen. De hele maand juni kan dat via een speciaal e-mailadres. Door de grote hoeveelheid kan de AP deze vragen niet allemaal individueel beantwoorden. De AP geeft daarom elke week in het dossier Voorbereiding op de AVG antwoord op de 3 meest gestelde vragen.