Talpa blijft onverminderd achter TMG aanzitten

Talpa blijft onverminderd achter TMG aanzitten
Talpa is nog steeds voornemens het bod op de aandelen van Telegraaf Media Groep door te zetten. Talpa Beheer B.V. en Dasym Investments II B.V. trekken het verzoek aan de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken van TMG in. 

Talpa Holding is nog steeds voornemens het openbaar bod op de (certificaten van) aandelen van TMG door te zetten voor € 6,50 per aandeel. Talpa Holding verwacht het biedingsbericht met betrekking tot dit bod op korte termijn algemeen verkrijgbaar te stellen. Na ampel beraad hebben Talpa Beheer en Dasym II besloten om het verzoek aan de Ondernemingskamer tot het gelasten van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van TMG thans niet door te zetten. Dit verzoek wordt daarom ingetrokken.

Talpa Holding, het mediabedrijf van John de Mol, is onder meer eigenaar van Talpa Radio, dat met de zenders 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica het grootste muziek entertainment bedrijf van Nederland vormt. Talpa Holding is recent ook eigenaar geworden van SBS Broadcasting, dat vier TV-zenders exploiteert: SBS6, SBS9, NET5 en Veronica. 

Wat de kansen van Talpa zijn is niet duidelijk, maar het blijft een feit dat Mediahuis en VP Exploitatie nog steeds de meerderheid van de aandelen in bezit hebben en dat op de bijeenkomst van aandeelhouders een paar weken geleden duidelijk werd dat TMG en Mediahuis vastbesloten zijn met elkaar in zee te gaan en dat de meerderheid van de aandeelhouders meegaat in een aantal benoemingen die daar direct uit voortvloeien.

UPDATE:  inmiddels is bekend dat de zitting bij de Ondernemingskamer inderdaad geen doorgang zal hebben.