Aandeelhouders TMG kiezen voor Mediahuis

Aandeelhouders TMG kiezen voor Mediahuis
Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is de overname door Mediahuis en VP Exploitatie weer een stap dichterbij gekomen. De heren G. Ysebaert en P. Verwilt zijn voorwaardelijk benoemd als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen en de heren M. Vangeel en K. Boot tot de Raad van Bestuur. Deze kandidaten zijn voorgedragen door Mediahuis en VP Exploitatie. Voorwaarde voor hun benoeming is wel dat het bod van Mediahuis en VP Exploitatie gestand is gedaan.

Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van TMG: “TMG heeft een turbulente periode achter de rug, die we hebben besproken in de vandaag gehouden aandeelhoudersvergadering. De Raad van Commissarissen ondersteunt en beveelt het bod van Mediahuis en VP Exploitatie aan en heeft de achterliggende rationale van de transactie vandaag uitgebreid besproken met de aandeelhouders. Wij zijn van mening dat deze transactie goed is voor de bestendige toekomst van de onderneming, en door de bundeling van krachten ontstaat een leidend Nederlands-Belgisch nieuwsbedrijf met een krachtige positie en sterke merken. Samen kunnen we verder investeren in content, technologie en innovatie en we zijn ervan overtuigd dat we hiermee een solide toekomst voor TMG en z’n medewerkers waarborgen. Met de goede afloop van deze vergadering zijn we weer een stap dichter bij de gestanddoening van het bod, waarmee de rust bij de onderneming verder bevorderd wordt.”

Talpa geeft niet op

Maar Talpa, het bedrijf van John de Mol, heeft de strijd om de Tegelgraaf Media Groep (TMG) nog niet opgegeven. Op de aandeelhoudersvergadering verklaarde de advocaat van De Mol dat het biedingsbericht van Talpa momenteel ter goedkeuring ligt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).  De advocaat zei dit naar aanleiding van vragen van beleggingsvereniging VEB. Hij wilde de bieding verder niet toelichten. Hij zei wel dat de intenties van De Mol rond TMG ‘ongewijzigd' zijn.
 
Rond TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. De kans dat De Mol die wint wordt steeds kleiner, maar het is nog steeds niet onmogelijk. De Mol biedt € 6,50 per aandeel en Mediahuis en VP Exploitatie slechts € 6,00. Daar staat tegenover dat Mediahuis en VP Exploitatie 60% van de aandelen hebben en de directie met deze overnamekandidaat door wil.