Kinderen lezen nog steeds boeken (85%) en tijdschriften (63%)

Kinderen lezen nog steeds boeken (85%) en tijdschriften (63%)
Bijna alle kinderen tussen 6 en 12 jaar kijken wel eens televisie, maar ook andere media krijgen regelamtig hun aandacht. Dit blijkt uit de resultaten van de tweede NOM Kids Monitor. 97% kijkt wel eens televisie, 85% leest boeken en 63% tijdschriften. 86% gaat wel eens naar de bioscoop, 65% luistert wel eens naar de radio. Nieuwe media zijn lang niet zo overheersend als vaak wordt gedachte (en onder tieners waarschijnlijk wel is): slecht 59% van de kinderen nebijkt wel eens vlog , vooral kinderen van 10-12 jaar (78%).

De jongsten zijn nauwelijks actief op de sociale media, vanaf een jaar of tien gaan vooral meisjes daar gebruik van maken. Communciatie-apps als Whatsapp, Snapchat en Instagram worden he meest gebruikt. Op Youtube zijn grappige filmpjes favoriet.

Over het onderzoek

De NOM Kids Monitor is een multi-cliënt onderzoek uitgevoerd door GfK in het voorjaar van 2017 onder 1095 kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Het onderzoek heeft het brede mediagedrag van kinderen in deze leeftijdsgroep in kaart gebracht: van het gebruik van digitale apparaten, gamen, internetten, televisie kijken, lezen van tijdschriften en boeken, bioscoopbezoek tot het gebruik van sociale media.