Personeel Mama Media Group vraagt faillisement aan

Personeel Mama Media Group vraagt faillisement aan
Het faillisement van de Mama Media Groep is door het personeel aangevraagd. Morgen (dinsdag 9 mei) vindt er bij de rechtbank in Den Haag een hoorzitting plaats, zo meldt Adformatie.

Eén van de eigenaren, Ronald Oud, heeft dit inmiddels bevestigd. Mama Media Groep is onder meer uitgever van titels als Fabulous Mama & Family, Mama & Zo en J.M Ouders. Het personeel is de lange controverse rondom salarissen blijkbaar zat: vorig jaar werd al bekend dat freelancers en leveranciers niet werden betaald en dat ook het personeel lang op salaris moest wachten (of soms maar een gedeelte kreeg uitbetaald).
Een overname door Familytainment Group die begin dit jaar had moeten plaatsvinden, blijkt ook nog niet geformaliseerd te zijn.

Adformatie meldt dat een deel van het personeel nu wil dat aan ‘de praktijken van de eigenaren’ van de voormalige Mama Media Group een einde komt door het faillissement aan te vragen van de BV Mama & Zo, waaronder de medewerkers en hun salarissen vallen. Het bedrijf staat onder leiding van CEO’s Ronald Oud en Alex Stempels.

UPDATE: Adformatie meldt dat de rechter de faillisementsaanvraag heeft gehonoreerd en dat er een curator is aangesteld (09-05-2017)