Mediahuis en VP Exploitatie mogen TMG overnemen van ACM

Mediahuis en VP Exploitatie mogen TMG overnemen van ACM
Mediahuis NV en VP Exploitatie N.V. hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen voor de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG). Door de goedkeuring van de overname door de ACM is de definitieve overname weer een stap dichterbij gekomen.
 
De AFM verwacht niet dat de overname tot gebrek aan concurrentie leidt. NRC en De Telegraaf (en veel andere media) komen weliswaar in één concern terecht, maar daar staat de Persgroep met Ad, de Volkskrant en Trouw (en vele andere) tegenover.
 
‘Doel van de voorgenomen overname is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf, dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt. Mediahuis, VP Exploitatie en TMG zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG en het 24/7 model van TMG.’ Aldus het gezamenlijke persbericht van TMG en Mediahuis.