Evert_45 vlogt vanuit WOII

Evert_45 vlogt vanuit WOII
Evert_45 vlogt op YouTube en Instagram. Hij is een dertienjarige jongen die in de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog op pad gaat met zijn broer, Klaas. Zijn ervaringen deelt hij met jongeren van 2017 in een vorm die aansluit bij de belevingswereld en mediagebruik van vandaag. Op deze manier krijgen zij via de hun eigen kanalen inzicht in de ervaringen en verhalen uit april 1945. Zo blijven die verhalen leven en kan de oudere generatie het stokje overdragen aan de generatie van nu en de toekomst.
 
Evert_45 is een initiatief van KPN dat wordt ondersteund door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het Verzetsmuseum, met medewerking van historicus en publicist dr. Joost Rosendaal. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen van verzetsmensen en ouderen. De serievlog Evert_45 zal video’s en foto’s van de reis van Evert en Klaas blijven delen tussen 19 april en 5 mei.
 
Dr. Joost Rosendaal, van de Radboud Universiteit: “Evert en Klaas zijn twee jongens die in de laatste weken van de oorlog een reis moeten maken. Daarin komen ze situaties tegen die toen werkelijkheid waren. Onderduiken, propaganda, de dreiging van een luchtaanval, maar ook kleine blijken van verzet, Duitsers die niet alleen maar slecht waren, of het verdwijnen van bijna alle mannen uit het dorp Putten. Hierbij hebben we getracht om een balans te vinden tussen echte ervaringen voor jonge kinderen uit die periode en het adresseren van thema’s bij de jeugd van vandaag.”

De video’s van Evert_45 zijn te zien op YouTube en de foto’s op Instagram via de hashtag #evert_45