​Peter Hendriks wordt nieuwe directeur Malmberg

​Peter Hendriks wordt nieuwe directeur Malmberg
Peter Hendriks (56) wordt met ingang van 1 mei 2017 de nieuwe Managing Director van Malmberg Uitgeverij B.V. Hij wordt lid van het Sanoma Learning Leadership Team, dat onder leiding staat van CEO John Martin.

Peter Hendriks heeft diverse executive managementfuncties bekleed bij Springer en Wolters Kluwer. John Martin, CEO van Sanoma Learning: “Wij zijn blij Peter te mogen verwelkomen in onze organisatie. Malmberg zit momenteel in een digitale transformatie om nog beter aan te kunnen sluiten bij de behoeften in het onderwijs. Peter heeft veel ervaring op dit vlak en ik heb er alle vertrouwen in dat Malmberg onder zijn leiding nog verder groeit.” 

Hendriks over zijn nieuwe functie: “Digitale educatie geeft het onderwijs een enorme bron van nieuwe mogelijkheden. Ik zie ernaar uit om samen met de Malmberg collega’s deze transitie verder vorm te geven en de positie van Sanoma Learning verder te versterken.”

Peter Hendriks volgt Harold Rimmelzwaan op. Rimmelzwaan maakt de overstap als Managing Director naar Sam, een nieuw initiatief van Sanoma Learning dat zich richt op online trainingen op het gebied van veiligheid en vakbekwaamheid in de high risk industrie.