Kies favoriete startup voor het boekenvak

Kies favoriete startup voor het boekenvak
Het NUV heeft samen met KVB Boekwerk een scan laten uitvoeren naar internationale startups in het boekenvak. Ruim 1800 startups werden geïdentificeerd die potentieel relevant zijn voor auteurs, uitgevers of boekverkopers. De 15 meest interessante worden nu voorgelegd aan Nederlandse professionals uit het vak.

De ruim 1.800 startups die zijn gevonden variëren van groot tot klein, van net gestart tot al jaren bezig, van actief tot op sterven na dood. Om het kaf van het koren te scheiden is een selectie gemaakt van startups die tussen 2014 en 2016  zijn begonnen, van enige omvang zijn en actief naar buiten voor treden naar klanten, partners of investeerders. Na deze selectie blijven er nog 67 over. Hieruit zijn 15 inspirerende startups geselecteerd die relevant kunnen zijn voor auteurs, uitgevers of boekverkopers in Nederland.

Vanuit de 15 willen NUV en Boekwerk komen tot de meest inspirerende startups in de boekenmarkt. Dat willen ze doen door professionals te laten stemmen.

Bekijk de startups en breng je stem uit
Je krijgt 5 startups gepresenteerd om te beoordelen en te rangschikken op volgorde. Een panel van experts geeft commentaar op wat de meest relevant inzichten en inspiraties voor de toekomst zijn voor auteurs, uitgevers of boekverkopers.

16 mei: startup innovaties en trends
Ondernemers in de boekenmarkt investeren volop in innovatie, zo blijkt uit de Boekwerk Monitor 2016. Innovatie staat echter nooit stil, net als de markt. Daarom presenteren KVB Boekwerk en het NUV op 16 mei de meest inspirerende internationale startups, volgens de markt.

Het boekenvak is door digitalisering continu in beweging. Ondernemers zijn daarom altijd op zoek naar inspiratie en kansen voor vernieuwing. Boekwerk en het NUV dragen hieraan bij met nieuwe inzichten. Door te kijken waar startups en investeerders hun tijd en geld insteken, wordt zichtbaar in welke trends en proposities zij geloven. De startup scan biedt een top 15 aan inspirerende voorbeelden en een analyse voor welke trends zij staan. Uit iedere startup of trend kunnen ondernemers hun eigen lessen trekken of best practices selecteren.

Aanmelding 16 mei
Als u van plant bent om aanwezig te zijn op 16 mei en zeker wilt zijn van een plaats, mail dan naar secretariaat@kvbboekwerk.nl. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt.