De Mol geeft TMG (nog) niet op

De Mol geeft TMG (nog) niet op
Na het verwerven van SBS heeft John de Mol de smaak helemaal te pakken. Zijn Talpa Holding gaat alsnog een bod indienen op alle aandelen TMG.

De race leek (lijkt) gelopen maar John de Mol wil niet opgeven. Op 17 april a.s. gaat Talpa Holding een biedingsbericht indienen bij de AFM met een bod op alle aandelen TMG.  De recente overname van SBS speelt daarin een belangrijke rol. Talpa zegt daarmee  een ‘grote stap dichterbij te zijn in het realiseren van een toonaangevend Nederlands multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online’. En daar past vanzelfsprekend TMG ook in.

Talpa is bereid € 6,50 per aandeel te bieden. De strategie die men nastreeft zal gericht zijn op het realiseren van synergie in opbrengsten en niet op kostenbesparingen. Met die belofte wil De Mol/Talpa laten zien dat het geen saneringen nastreeft maar juist met een positieve blik naar TMG kijkt.

De prijs die Talpa bereid is te bieden is 6,50 euro per aandeel. Daarnaast is de strategie van Talpa gericht op het realiseren van opbrengst synergiën in plaats van kostenbesparingen. Tegelijk lijkt deze actie een beetje een spring naar voren voor De Mol. Hij bezit 28% van de aandelen TMG en kan de voorgenomen over door Mediahuis daarmee niet blokkeren. Bij 33,3% van de aandelen zou dat wel mogelijk zijn.