ANP herstructureert leiding

ANP herstructureert leiding
Het ANP gaat onder een nieuwe leiding vormgeven aan een verdere groeistrategie. Algemeen Directeur van het ANP, Guido van Nispen vertrekt per 1 juli.

Hij draagt hij statutaire taken over aan de nieuw gevormde directie bestaande uit Zakelijk Directeur Martijn Bennis en Mediadirecteur Marcel van Lingen (de huidige hoofdredacteur van het ANP). In combinatie hiermee legt de Raad van Commissarissen haar taken neer om de aandeelhouder de ruimte te geven direct met de directie samen te werken en desgewenst een aangepast besturingsmodel in te voeren.

Na 7 jaar in verschillende functies (RvC, CFO, CEO) werkzaam te zijn geweest, vindt Van Nispen het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij heeft de afgelopen jaren het ANP verder helpen professionaliseren en moderniseren.

Guido van Nispen: "Samen met een enthousiast managementteam, medewerkers en partners en gesteund door de betrokken Raad van Commissarissen en aandeelhouder, hebben we de afgelopen jaren van het ANP hét breed gewaardeerde keurmerk van feitelijk nieuws gemaakt. Daar ben ik erg trots op en dat ambacht wordt met de dag belangrijker. Nu het ANP in rustig vaarwater is gekomen, met name doordat de contracten met mediabedrijven zijn heronderhandeld en vastgelegd voor meerdere jaren, is mijn klus klaar en komt een volgende fase in de ontwikkeling van het ANP. Een goed en gepast moment om het stokje over dragen. Ik dank alle medewerkers en partners voor de geweldige samenwerking en wens het ANP alle goeds voor de toekomst."

Yoeri Albrecht, Voorzitter Bestuur Vereniging Veronica als directie V-Ventures: "De aandeelhouder V-Ventures heeft gekozen voor een tweekoppige directie waarbij de heer Van Lingen kennis van de markt en jarenlange ervaring als hoofdredacteur ANP inbrengt en de heer Bennis journalistieke ervaring en kennis van nieuw ondernemerschap binnenbrengt. Met deze twee directeuren, beiden statutair benoemd, hebben we een prima combinatie om de stevige basis van de onderneming verder uit te bouwen."