Eerste Nederlandse auteur signeert ebooks vanaf iPad

Eerste Nederlandse auteur signeert ebooks vanaf iPad


"Boeken ruiken zo lekker, je kunt ze in de kast zetten en de auteur kan er een persoonlijke boodschap in zetten voor de lezer". We kennen allemaal de argumenten waarom iemand niet voor een ebook zou kiezen. Maar met Autography komt aan die laatste beperking een eind. Met de iPad app kunnen auteurs een handtekening plaatsen die vervolgens als een extra pagina in het ebook van de lezer verschijnt.

Autography is bedacht door een schrijver die zelf ooit tegen deze beperking van een ebook aanliep. "Hoe kan het dat technologie een man naar de maan kan brengen en ik geen ebook kan signeren?" dacht Tom Waters. Hij besloot zelf een dienst te ontwikkelen waarmee dit wel mogelijk werd en liet een gebruiksvriendelijke iPad app bouwen.

Hoe werkt het? Een auteur voert thuis of tijdens een signeersessie het email adres van een lezer in en schrijft op het iPadscherm een persoonlijke boodschap en/of handtekening. Met een druk op de knop wordt deze vervolgens naar de ebookwinkel van Autography verzonden, waarna de lezer het gepersonaliseerde ebook kan betalen en downloaden. De handtekening verschijnt automatisch in het ebook dat de lezer aanschaft. Het is daarnaast mogelijk met de ingebouwde camera van de iPad een foto te maken van auteur en lezer, die dan ook in het ebook wordt opgenomen.

Tom Waters:"Het is voor het eerst dat we onze dienst aanbieden buiten de VS. Op verzoek van Eburon hebben we de mogelijkheid ingebouwd om auteurs en lezers in hun eigen taal te bedienen en met euro’s te betalen."

"Voor Eburon is dit een unieke gelegenheid om in te spelen op de vraag naar een meer persoonlijk contact tussen auteur en lezer in het digitale tijdperk", zegt Eburon-directeur Wiebe de Jager. "Middels Autography stellen we onze auteurs in staat om hun lezers een uniek en persoonlijk ebook aan te bieden".

Auteur Natasja Oosterloo: "Via Twitter bouw ik zowel online als offline aan een waardevol netwerk. Met Autography kan ik offline eigenschappen combineren met een online drager, ideaal."