John de Mol start eigen krant

John de Mol start eigen krant
Nu de overname van De Telegraaf dreigt te mislukken, komt John de Mol met een opmerkelijk bericht: hij is van plan een nieuwe krant te gaan lanceren. Werktitel: De Krant.

De Krant zal 7 dagen per week gaan verschijnen, dus inclusief een zondagseditie. De Mol zegt in gesprek te zijn met vooraanstaande journalisten om mee te gaan werken aan dit nieuwe initiatief. Namen wil hij nog niet noemen, maar in de wandelgangen gonst de naam van Sjuul Paradijs rond. Saillant detail is dat Paradijs de voormalig hoofdredacteur van De Telegraaf is.
De Krant moet na de zomer verschijnen, geplande lanceringsdatum is 15 september. De eerste twee maanden is een abonnement gratis, daarna zal er betaald moeten worden. Naast de papieren versie komt er ook een website met dagelijks kort nieuws, hetnieuws.nl, waarmee De Mol naar eigen zeggen 'het online monopolie van NU.nl' wil doorbreken.

"Ik maak me ernstig zorgen over de ontwikkelingen in het Nederlandse krantenlandschap. Nu De Telegraaf naar alle waarschijnlijkheid overgenomen gaat worden door het Mediahuis, is onze hele nieuwsvoorziening in buitenlandse handen. Dat is niet goed voor de kranten maar ook niet voor onze nationale economie. Ik wil met De Krant het nieuws van Nederland voor Nederland verzorgen", zegt de Mol in een verklaring.

UPDATE: een goede verstaander begreep het natuurlijk: de datum van dit bericht verraadt alles...