Laatste nieuwtjes TMG

Laatste nieuwtjes TMG


Het eerste nieuwtje kwam van de redactie-commissie, niet te verwarren met de redactieraad. De redactieraad liet vorige week weten dat het voor Mediahuis wil kiezen en riep De Mol cs. dan ook op de strijd te staken. De redactie-commissie, de vertegenwoordiging van journalisten van verschillende redacties, distantieert zich nu van die oproep. "Als voorzitter van de redactiecommissie kan ik aan de berichtgeving toevoegen dat een substantieel deel van de redactie zich vanochtend van de mail aan De Mol heeft gedistantieerd", zo stelt de voorzitter van de commissie John van den Heuvel vrijdag. 

De redactiecommissie doet dit omdat de standpunten in de brief van de redactieraad onder andere niet in overleg met de redactie tot stand gekomen zouden zijn.  De commissie wil dat TMG wel met de twee strijdende partijen om de tafel gaat om het conflict zo snel mogelijk uit de wereld te hebben.

Talpa geeft niet op
Om wellicht nog wat olie op het interne vuur te gooien, of om straks bij een overname door Mediahuis nog wat extra te kunnen cashen, kocht Talpa eind vorige week zich nog wat verder in bij TMG: Talpa kocht 12.039 effecten en heeft daardoor in totaal een belang van 26,98 procent in TMG.

Wordt vast en zeker vervolgd...