Jaap van Loon verlaat ThiemeMeulenhoff

Jaap van Loon verlaat ThiemeMeulenhoff


Jaap van Loon geeft sinds 2004 leiding aan de educatieve uitgeverij. In de afgelopen jaren is onder zijn leiding de integratie van de educatieve uitgeefactiviteiten van NDC|VBK vormgegeven, waarmee een van de belangrijkste uitgevers voor het Nederlands onderwijs is ontstaan. Vanaf 1 november aanstaande zal Van Loon de operationele leiding overdragen aan het managementteam. In zijn opvolging zal binnen afzienbare termijn worden voorzien. In de tussenliggende periode zal het managementteam rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur van het moederbedrijf, NDC|VBK de uitgevers.

ThiemeMeulenhoff is een ambitieuze fase ingegaan van ontwikkeling van programma’s en producten die aan de actuele wensen van leerlingen, docenten en onderwijsinstellingen tegemoet komen. Het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen gebeurt in nauw overleg met auteurs en specialisten uit de praktijk, en op basis van een steeds intensievere samenwerking met scholen en docenten. Het bedrijf bouwt daarmee voort op zijn lange historie als aanbieder van educatieve oplossingen voor het Nederlandse onderwijs.

Theo van der Raadt, voorzitter Raad van Bestuur van NDC|VBK: "Jaap van Loon heeft de onderneming in de afgelopen jaren op de kaart gezet. Wij zijn hem daarvoor dankbaar. ThiemeMeulenhoff beschikt over een uitstekend team dat de nieuwe ontwikkelingen voortvarend en met een sterk op de markt gerichte aanpak zal blijven vormgeven."