Huis-aan-huisbladen TMG naar BDU

Huis-aan-huisbladen TMG naar BDU
Bijna alle huis-aan-huisbladen van de Telegraaf Media Groep worden verkocht. BDUmedia, onderdeel van Koninklijke BDU in Barneleveld, neemt de titels over. Bij de verkoop hoort wel een reorganisatie die 32 van de 108 arbeidsplaatsen  gaat kosten. TMG had al op 29 juli 2016 aangekondigd dat ze van de h-a-h-bladen afwilde omdat die te weinig rendament boden. De financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Er verdwijnen zijn voornamelijk banen in ondersteunende en commerciële functies. Er worden ook acht of negen (8 fte) journalisten ontslagen. Almere Vandaag is één van de titels die niet wordt overgenomen. Gisteren is een adviesaanvraag bij de Centrale Ondernemingsraad ingediend en zijn de betrokken medewerkers geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Uitgever Wiljo Klein Wolterink van BDUmedia: 'Wij zijn gespecialiseerd in het uitgeven van huis-aan-huisbladen en zijn van mening dat er ook een mooie toekomst is weggelegd voor (hyper)lokaal nieuws, zowel op papier als online. Veel van de bladen die we overnemen, doen weinig aan internet. Daar valt dus nog een hoop winst te behalen. Verder is de overname goed nieuws voor onze drukkerij, omdat we al deze uitgaven een plekje kunnen geven op onze persen.'

De overname van de HMC-bladen wordt gefaseerd doorgevoerd. De eerste titels zullen op z’n vroegst vanaf mei als BDU-uitgave verschijnen. De rest volgt later. Afgelopen week werd al bekend dat BDUmedia vanaf 1 juni De Soester Courant zal uitgeven.