Partijen TMG-conflict voor Ondernemingskamer

Partijen TMG-conflict voor Ondernemingskamer
De strijdende partijen in de overname van TMG stonden gisteren voor de rechter. De zaak voor de Ondernemingskamer was waarschijnlijk de eerste in een hele reeks rechtszaken. De advocaten van beide partijen verdedigden de standpunten – of beter: belangen – van hun klanten met verve. De beschuldigingen over dubbele agenda’s, gebroken beloftes en het najagen van eigenbelang vlogen over en weer, maar er kwam eigenlijk niets nieuws boven tafel.
 
In het kort kwam het hier op neer. Talpa vindt dat het consortium van Mediahuis en Van Puijenbroek alles gedaan heeft om het bod van Talpa te blokkeren. Daardoor zou niet alleen Talpa, maar ook de aandeelhouders die nog geen kant hebben gekozen, benadeeld zijn, omdat het bod van Talpa hoger is dan dat van het consortium. Dat beweert daarentegen dat de geschorste Raad van Bestuur uit eigenbelang de kant van Talpa koos. Daarmee was het de RvB zelf die het ‘level playing field’ als eerste ophief.

Dinsdag om 18.00 uur doet de Ondernemingskamer uitspraak. Het ziet ernaar uit dat de advocaten van beide partijen het daarna nog wel even druk hebben met deze strijd.