Sdu gaat met BUKU in zee

Sdu gaat met BUKU in zee
Sdu sluit zich aan bij BUKU, een streamingdienst voor studieboeken. Sdu gelooft dat er bij studenten en professionals behoefte is aan een digitale optie voor het lezen van boeken en het kunnen opzoeken van specifieke informatie die op het gewone internet niet is te vinden. Door de samenwerking met BUKU kan ook dit digitale pad worden geopend voor de content van Sdu.
 
BUKU is druk bezig om met de verschillende uitgevers van educatieve content samenwerkingsovereenkomsten te sluiten, teneinde een totale dekking te realiseren. De businesscase blijkt, ondanks de lage maandprijs van 24,99 euro, voor de uitgevers positief uit te vallen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het terugwinnen van de markt van tweedehandsboeken en de kopieer-/download-/leenmarkt. Deze laatste vormen leveren nu geen inkomsten voor de uitgevers op, maar worden wel steeds groter. Daarnaast zal BUKU zich niet beperken tot het HBO: ook professionals kunnen een abonnement afsluiten.
 
Sdu is blij met het initiatief van BUKU en vindt deze stap een logische in het distribueren van haar content. BUKU is blij met de samenwerking met Sdu en hoopt snel tot overeenstemming te komen met de overige uitgevers!
Begin dit jaar sloot ook Van Gorcum zich aan bij BUKU

BUKU is een, op abonnementen gebaseerde, streamingdienst voor studieboeken. Met het nemen van een abonnement van 24,99 euro per maand op BUKU, verzekert de student/professional zich ervan altijd en overal te kunnen beschikken over alle relevante content, up to date. Met de mogelijkheid aantekeningen en arceringen aan te kunnen brengen in de boeken, eventuele verrijkte content te kunnen gebruiken en zich de boeken te kunnen laten voorlezen. Op alle devices: laptop, tablet, smartphone en desktop.