Shortlist Best verzorgde boeken 2016 bekend

Shortlist Best verzorgde boeken 2016 bekend
De lijst met de best verzorgde boeken van 2016 is bekend. Uitgevers, opdrachtgevers, grafisch ontwerpers, drukkers en binders stuurden in totaal 298 boeken in. Het gaat om een lijst van 33 boeken.

Al sinds 1926 wordt aandacht gevraagd voor het boek in zijn totale verschijning. Jaarlijks vindt de bekroning plaats van de 33 Best Verzorgde Boeken. Het event wordt georganiseerd door de Stichting Best Verzorgde Boeken, een samenwerkingsverband van de Stichting Collectie Propaganda van het Nederlandse Boek, Beroeporganisatie Nederlands Ontwerpers en Grafische Cultuurstichting. De boeken worden beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk en bindwijze.

De selectie van 33 boeken is ingezonden naar de Schönste Bücher aus aller Welt in Leipzig, de internationale boekjurering. Vanaf vorig jaar worden de inzendingen ook beoordeeld door een vijfkoppige studentenjury waarin vijf academies zijn vertegenwoordigd. Het oordeel van deze toekomstige boekenmakers wordt 1 juni bekendgemaakt.

Kijk voor meer info op bestverzorgdeboeken.nl