Rechter moet zich buigen over TMG deal met Mediahuis

Rechter moet zich buigen over TMG deal met Mediahuis
Er gaat geen dag voorbij zonder nieuws over TMG en ook vandaag is het weer raak: De rechter moet zich gaan uitspreken over de voorgenomen overname van TMG door het Belgische Mediahuis.

Het hing al in de lucht maar Talpa gaat de gang van zaken rondom het besluit van TMG om met Mediahuis in zee te gaan aan  de rechter voorleggen. Volgens Talpa was er geen sprake van het beloofde level playing field en hebben ze nooit een eerlijke kans gehad. De Mol c.s. willen dat de rechter onmiddellijk een onafhankelijke commissaris bij TMG benoemt met verstrekkende bevoegdheden. Daarnaast wil Talpa dat er een onderzoek komt naar de gang van zaken. Talpa heeft inmiddels zo'n 24% van de aandelen van TMG in handen gekregen

Ook de  Centrale Ondernemingsraad van TMG gaat de rechter vragen in te grijpen. De raad voelt zich gepasseerd en vindt, net als Talpa, dat er geen sprake is geweest van een gelijk speelveld.

De rechter krijgt het nog druk met deze zaak, want ook de twee op non-actief gestelde leden van de RvB, Van der Snoek en Epskamp, hebben de gang naar de rechter inmiddels gemaakt.