TMG: Van der Snoek en Eskamp vechten schorsing aan

TMG: Van der Snoek en Eskamp vechten schorsing aan
Het gevecht om TMG is nog niet voorbij. Tegenover het FD hebben onbekende bronnen verklaard dat ceo Geert-Jan van der Snoek en cfo Leo Epskamp hun schorsing gaan aanvechten bij de rechter.
 
Beide leden van de Raad van bestuur werden dit weekend door de commissarissen geschorst omdat zij onvoldoende meewerkten aan het verkennen van de plannen van het Vlaamse Mediahuis en de familie Van Puijenbroek. Oftewel omdat ze hun voorkeur voor overname door De Mol en Talpa te veel lieten blijken. Dat was een probleem omdat Mediahuis en Van Puijenbroek hun biedingsbericht woensdag moeten aanbieden aan de Autoriteit Financiële Markten. Als Van der Snoek en Eskamp dat verhinderd zouden hebben, zou er mogelijk sprake zijn geweest van een vijandig bod. Daarbij zouden alle garanties die TMG nu binnen heeft van de overnemers komen te vervallen.
 
Inmiddels heeft John de Mol nog wat aandelen ingekocht, nét onder zijn biedprijs van € 6,50 per aandeel en dus ruim boven het bod van Mediahuis en Van Puijenbroek. Hij heeft nu ruim 23% van de aandelen in handen.