Frank Vogt operationeel directeur VBK

Frank Vogt operationeel directeur VBK
Frank Vogt is in overleg met de rvc en na positief advies van de or per 1 maart 2017 benoemd tot operationeel directeur van VBK. Samen met Wiet de Bruijn (algemeen directeur) zal hij de directie van VBK vormen.

Frank over zijn benoeming: “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe functie en verdere samenwerking met de vele collega’s die ik de afgelopen weken al heb ontmoet. De verdere digitalisering van de boekenmarkt biedt mooie kansen om onze huidige positie verder te versterken. Ik vind het een voorrecht in de voetsporen van Bert te mogen treden en een bijdrage te leveren aan de toekomst van VBK”.

Wiet: “Gezien de digitalisering van onze markt leek het ons goed een ‘tech’ persoon in de directie te benoemen. Ik ben daarom heel blij met de aanstelling van Frank: hij heeft veel ervaring met digitalisering in soortgelijke functies binnen en buiten de branche. Ik verwacht dat we de komende periode samen, en met de medewerkers van VBK, de positie van onze auteurs verder versterken en meer inzicht krijgen in het gedrag van de lezers”.

 

Bert Endedijk werd in september vorig jaar 65 en zal stapsgewijs terugtreden als operationeel directeur van VBK. Hij gaat zich de komende periode volledig concentreren op de verdere ontwikkeling van uitgeverij Kok Boekencentrum.