Francien Schuursma nieuwe uitgever De Bezige Bij

Francien Schuursma nieuwe uitgever De Bezige Bij
Francien Schuursma is per direct begonnen als uitgever van De Bezige Bij. Dat laat de uitgeverij weten in een persbericht. Daarnaast is Arend Hosman benoemd tot uitgever van Thomas Rap en Marjolein Schurink tot uitgever van Cargo.

Schuursma (1965) zal leidinggeven aan de hoofdredacties en redacties van het gehele Bezige Bij-fonds (Nederlandse fictie, non-fictie en vertaalde fictie), en verantwoordelijk zijn voor alle strategische uitgeefbeslissingen. Tevens zal ze leiding blijven geven aan de rechtenafdeling van de uitgeverij. Ze rapporteert aan De Bezige Bij-directeur Johan de Koning.

Schuursma is sinds 1999 werkzaam bij Uitgeverij De Bezige Bij, Thomas Rap en Cargo, waarvan de laatste zeven jaar als adjunct-directeur en directeur communicatie en auteursmanagement. In deze rol gaf ze leiding aan de promotie- en publiciteitsafdeling en aan de afdeling rechtenmanagement van de uitgeverij.

Schuursma laat weten het 'een grote eer en uitdaging' te vinden om als uitgever aan de slag te gaan. ‘Ik verheug me erop in de komende jaren, samen met mijn getalenteerde en dierbare collega’s, vele nieuwe successen van onze schrijvers te vieren, en de kwaliteit en het elan te waarborgen waar dit mooie huis al decennialang terecht om geroemd wordt.’

Johan de Koning over haar benoeming: ‘Francien is als geen ander in staat kansrijke boeken te herkennen en de verbinding tussen inhoud en commercie te maken, een kwaliteit die meer dan ooit noodzakelijk is in deze bewegende markt. Haar kennis van het huis en de auteurs, haar zakelijk instinct, haar gedrevenheid en ervaring en vooral haar grote liefde voor De Bezige Bij gaven mij het vertrouwen haar te vragen deze belangrijke positie te vervullen.’

De hoofdredactie van De Bezige Bij bestaat uit Suzanne Holtzer en Katrijn van Hauwermeiren (Nederlandse en Vlaamse literatuur), Peter van der Zwaag (vertaalde literatuur) en Haye Koningsveld (non-fictie).