​Renew the Book 2017 officieel van start

​Renew the Book 2017 officieel van start
Morgen, 23 februari,  gaat het innovatieprogramma Renew the Book 2017 van start. Tijdens de kick-off worden de vier geselecteerde startups gepresenteerd en ontmoeten de teams ook alle mentoren en sponsors. Vanaf dat moment verblijven zij 40 dagen bij Rockstart in Amsterdam om samen met de organisatie en de sponsors aan hun plannen te werken.  
 
Tijdens de kick-off stellen de teams achter StoryTourist (Zweden), WriteReader (Denemarken), Writing for TiNY (Ierland) en Zola Books (VS) zich voor aan het Nederlandse publiek. Vanaf dan stappen zij in de pressure cooker, het volle programma wat Rockstart voor hen heeft voorbereid. Een jury kiest tijdens de finale op 30 maart de winnaar.
 
Sponsors en experimenten
Tijdens het programma zullen sponsors aan de startups gekoppeld worden en samen experimenten gaan uitvoeren. Onder andere Centraal Boekhuis, LannooMeulenhoff, VBKU, Uitgeverij Zwijsen, Printforce, Mindbus, WPG Uitgevers en Overamstel Publishers doen mee.

Willemijn van Geldrop van Mindbus kijkt uit naar donderdag: “We zijn zeer geïnteresseerd in goede startup-ideeën voor onze sector, daarom doen we mee. Modernisering moet van binnen en van buiten de sector komen. We zijn onder andere benieuwd naar Zola Books en denken dat we elkaar op verschillende niveaus kunnen helpen. Op het technisch gebied, wat betreft business development en netwerk.”

Uitgeverij Zwijsen neemt ook deel. “Onze organisatie bestaat 170 jaar. Natuurlijk vernieuwen we, maar soms is dat lastig binnen het eigen bedrijf. Soms zoek je dan naar ideeën die verder gevorderd zijn en stevig staan. Deze startups hebben dat. We hebben ons oog laten vallen op WriteReader. Zwijsen heeft een soortgelijk product maar zij lijken een andere startpunt te hebben gekozen. We zijn geïnteresseerd in hun route en ontwikkelingen en hopen samen oplossingen te vinden.”