Bol en Kobo lanceren onbeperkt e-books lezen

Bol en Kobo lanceren onbeperkt e-books lezen
Kobo en Bol.com lanceren de abonnementsdienst Kobo Plus. Voor een vast bedrag per maand kunnen gebruikers onbeperkt e-books lezen. Abonnees van Kobo Plus kunnen de boeken lezen op een e-reader van Kobo of op eigen devices.

De dienst biedt 40.000 titels aan, waarvan ongeveer de helft Nederlandstalig is. De ambitie is dat aan het eind van dit jaar het aanbod verdubbeld is. Bol.com betaalt uitgevers van de boeken op Kobo Plus. Daarbij wordt gekeken welke boeken er het meeste op de dienst zijn gelezen. Een boek wordt pas gezien als bekeken, als de gebruiker minstens een vijfde heeft gelezen. 

De online dienst Bliyoo van Bruna biedt al langer een vergelijkbaar abonnement, al zijn hier minder boeken mee te lezen. Bliyoo heeft een aanbod van rond de 15.000 boeken.  Bliyoo biedt abonnees ook de mogelijkheid om ook tijdschriften, luisterboeken of stripboeken te downloaden. 

Het ebook-abonnement is al jaren een grote wens van bol.com. Daniel Ropers, algemeen directeur bol.com, vertelt: “Boeken inspireren en verrijken. Daarom doen we er al sinds onze start als boekwinkel in 1999 alles aan om het lezen van boeken zo leuk, makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken. Dit heeft een enorme vlucht genomen toen wij in 2009 digitaal lezen introduceerden. Met de lancering van een ebook-abonnement vandaag, geven we een nog beter antwoord op de veelgestelde vraag om een breed aanbod boeken, inclusief nieuwe titels en bestsellers,  digitaal beschikbaar te maken tegen een aantrekkelijk tarief. Het vormt een goed alternatief voor het bestaande aanbod van diensten die digitale boeken tegen een vast tarief aanbieden, zoals de bibliotheek, maar waarbij het aanbod relatief beperkt is in omvang en nieuwe titels. In Kobo hebben we een hele goede partner gevonden. Met hun leessysteem en -apps, ebook-assortiment en de best geteste e-readers werken zij iedere dag aan hetzelfde doel als wij.” 

Het Canadese Rakuten Kobo is wereldwijd leider op het gebied van digitaal lezen en marktleider met hooggewaardeerde e-readers in Nederland en België. Pieter Swinkels, Executive Vice President bij Rakuten Kobo, stelt: “Wereldwijd is de vraag naar onbeperkt toegang tot muziek en films explosief gegroeid, en we zien dezelfde trend met boeken nu digitaal lezen bij het grote publiek in Nederland en België is doorgebroken. Door de kennis en het bereik van bol.com en Kobo te combineren biedt het ebook-abonnement Kobo Plus de ultieme leeservaring. Het uitgebreide aanbod van Kobo Plus zet aan tot meer lezen en het ontdekken van nieuwe schrijvers. Lezers hoeven alleen nog maar te beslissen welk boek ze hierna gaan lezen.”