FD: 'Managers TMG kiezen voor De Mol'

FD: 'Managers TMG kiezen voor De Mol'
Een groep van dertig managers direct onder de raad van bestuur ziet liever dat John de Mol dan het Belgische Mediahuis uitgeverij TMG (Telegraaf Media Groep) overneemt. Dat hebben diverse bronnen maandag aan het FD verteld op voorwaarde van anonimiteit. Een TMG-woordvoerder wilde niet reageren tegenover het FD.
 
Zowel Mediahuis als De Mol weten dat het winnen van de biedingenstrijd niet voldoende is: daarna hebben zij de steun van zowel het management als de werkvloer nodig om hun – nogal verschillende plannen – uit te voeren. Daarom zullen beide persoonlijk toelichting komen geven.

Uiteindelijk valt de beslissing niet op de redactievloer. De directie en raad van bestuur van TMG geven (omdat het een beursgenoteerde onderneming is en iedere uitlating koersgevoelig is) alleen commentaar in een juridisch onderbouwde, neutrale reactie. Samen hebben Mediahuis en De Mol ongeveer 80% van de aandelen in handen. Waaraan de houders van de overige aandelen de voorkeur geven is niet bekend. Nu het bod in euro’s gelijk is, ligt het initiatief dus bij de bestuurders van TMG.