Bod op TMG verhoogd naar € 5,90 per aandeel

Bod op TMG verhoogd naar € 5,90 per aandeel
Zowel de coalitie van Mediahuis, VP Exploitatie en Delta Lloyd als Talpa zijn op dit moment bereid € 5,90 per aandeel TMG te betalen. Uiterlijk 8 maart moeten ze hun plannen, officieel een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht, indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Omdat Mediahuis het boekenonderzoek heeft afgerond en Talpa al goed op de hoogte is, verwachten analisten dat de biedingsprijs niet verder omhoog zal gaan tot 8 maart.
 
Mediahuis staat op dit moment voor punten: ze hebben (toezegging voor) 60% van de aandelen in handen. Bovendien gingen er geruchten rond dat Talpa alleen om financiële redenen een bod deed en hoogstens de radiozenders wilde hebben. Mediahuis is er duidelijk over dat zij vooral de nieuwsmedia opnieuw tot bloei willen brengen. 

Daarom verscheen er dit weekend een aantal interviews waarin bekend gemaakt werd dat ook Talpa een toekomst ziet in de merken Telegraaf, Telesport en Privé. Zelfs Keesings puzzelboekjes zouden na een flinke reorganisatie behouden kunnen blijven. John de Mol wil zijn toekomstplannen zelf komen toelichten aan het personeel.

Mediahuis wil nu met Talpa om de tafel om het proces niet nodeloos te verlengen. Daarbij is het mogelijk dat Talpa aandeelhouder blijft, waar er eerst nog sprake van was dat TMG geheel van de beurs zou verdwijnen.